«Hjemmefrontens Barn»

Fra Musikkvideo Tapre Barn: Erlend Mikael Sæverud og Bård Ek

«Hjemmefrontens Barn» er et kunstnerisk prosjekt; et album, en konsertforestilling og et undervisningsopplegg som formidler historier og erfaringer om å vokse opp med ulike former for vold.

Gjennom musikk, poesi og sangtekster ønsker Lovise AK å skape en større kjennskap til og forståelse av en gruppe som ofte blir og har blitt usynliggjort.

Gjennom sitt arbeid som psykolog har Lovise AK hørt mange ulike historier om en oppvekst preget av vold og overgrep.

Gang på gang ble hun slått av hvilke helter disse barna og ungdommene, og siden voksne, er.

«Mitt Lille Lys»

Fotograf: Viktor Jæger fra Premiere i Kulturkirken Jakob

Forestillingen ”Mitt Lille Lys” er rørende, sterkt og med en svært aktuell problemstilling.

Det er historien om en ung jentes kamp for å finne seg selv i et strengt kristent miljø. Hvor Gud, presten, forkynnere, psykiateren og far er de store autoritetene. Vi kjenner oss igjen i Lovise AK ”musikal”. Kampen for å finne egen stemme og alle kastene mellom tvil og tro hører med på veien mot det vågestykket det er, og stole på egne erfaringer.

Stykket anbefales varmt til alle, og som barne og ungdomspsykolog vil jeg spesielt anbefale det til dagens ungdom som daglig må sloss mot falske idealer.»

– Per Are Løkke, barne og ungomspsykolog, forfatter

«Frøken Lindhs gjennombrudd»

Musikk lærerinne frøken Lindh er en tragikomedie om lidenskap og store drømmer, om svik og masker som faller.

Vi følger den aldrende og ambisiøse operasangerinne, frøken Lindh, som underviser unge elever ved den lokale musikkskolen.

Hun øyner sitt etterlengtede gjennombrudd og å få sin største drøm oppfylt, da en nyansatte rektor og «verdensmann» entrer musikkskolen.