Musikklærerinne frøken Lindhs gjennombrudd

“Musikklærerinne frøken Lindhs gjennombrudd “er en tragikomedie om lidenskap og store drømmer. Vi følger den aldrende og ambisiøse operasangerinne, frøken Lindh, som underviser unge elever ved den lokale musikkskolen. Hun øyner sitt etterlengtede gjennombrudd og å få sin største drøm oppfylt, da en nyansatt rektor og «verdensmann» entrer musikkskolen.

Musikalsk spenner forestillingen mellom et bredt spekter av sjangere. Her kombineres og lekes det med nasjonalromantiske perler, opera/operetter og klassikere innen rockehistorien. Prosjektet utfordrer den høykulturelle etikette og våre syn på kulturbegreper og er et bidrag til å bringe opera og operetter fra de store scener og ut til folket. Forestillingen utvikles i samarbeid med Marius Holth.

Å lage virkelig god humor er en kunst. Det handler om timing, tilstedeværelse, medmenneskelighet og evnen til å ta alle absurditeter inne i seg på dypeste alvor. Og Lovise er en virkelig kunstner, og en stor komiker. Kunsten hennes forteller oss mye om det å være menneske, vær forberedt på å le til du gråter!

Marius Holth, Høgskolelektor ved Kunsthøskolen i Oslo (KHIO)